Purity Herbs Rengöringsmjölk är en mycket mild rengöringprodukt för ansikte och hals, framställd för att passa alla hudtyper. Rengöringsmjölken fungerar utmärkt för borttagning av make-up, särskilt på känsliga hudpartier och kan även användas för borttagning av ögonmake-up.
Den är så mild att män med mycket känsllig hy kan använda den istället för raklödder eller tvål.
Instruktioner
Den bästa rengöringen uppnås genom att först använda rengöringsmjölk och därefter avsluta med ansiktsvatten, vilket lyfter de sista resterna av smuts och stänger porerna. Fukta en bomullstuss med vatten och fördela en liten mängd rengöringsmjölk på den. Rengör huden genom att torka eller badda. Du kan också ta litet rengöringsmjölk i händerna och massera in ansiktet och halsen. Avsluta med att torka av med en ansiktsservett och/eller skölj med ljummet vatten.
Rengöringsmjölk innehåller en utvald blandning av flera olika mjukgörande örter. Här ingår bl a såpnejlika
Saponaria officinalis, som har fått sitt namn efter det latinska ordet sapo som betyder såpa. Örten innehåller
rikliga mängder saponiner, som är naturligt rengörande ämnen, och används ofta vid olika hudproblem. Den
eteriska oljan av lavendel, Lavandula angustifolia, används vid alla slags hudproblem. Rengöringsmjölk har
samma bas som flera av ansiktskrämerna och lägger därför igen ett vårdande och skyddande lager på huden.
Ingredients
Aqua, Alcohol denat, Butyrospermum pakii, Prunus dulcis, Olea europaea, Glycerin, Cetearyl glucoside, Buxus chinensis, Phyto squalan, Citric acid, Sodium citrate.
Herbal extracts
Calendula officinalis, Matricaria chamomilla, Anthemis nobilis, Malva vulgaris, Centaurea cyanus.
Essential Oils
Citrus medica, Lavendula angustifolia, Convolvolus scoparias.
Herbal Effect
Calendula officinalis comes from callendae, which means little clock. “Little clock” refers to the plants habit of flowering all year round in the wild. This herb contains carotenoids and saponins. Calendula is more-often used in complexion creams and lotions for its cleansing, softening and soothing properties.
Anthemis nobilis has many cosmetic uses e.g. anti inflammatory, antiseptic and mild sedative. It is used as well on ulcers, eczema and wounds.